bilder fran gardagen!






















Midsommar firande

i fredags kom vi till beach house vid 6 tiden, jag och libby tog en promenad till beachen som ar alltid det forsta vi gor nar vi kommer hit. nick stannade dock hemma och hjalpte kristen att packa upp.

igar hade vi var egna lilla midsommarfirande. det var val kul men saaa langt ifran vad jag misstanker att ni hade dar hemma, men det var okej. jag hade lagat hemgjorda kottbullar, potatis med dill, graddsas, agg med kaviar och majonnas, knackebrod, sill, min beromda coscos sallad och forberatt nagra lekar bl a tipspromenad.

dom alskade kottbullarna och coscos salladen men det var ingen som ens rorde sillen, hahah och jag klandrar dom inte. jag provade en av varje sort, senapssill och graddfilssill, men libby rakade spilla ut hela min tallrik med mat innan jag hade hunnit prova dom, oops! haha till maten drack vi sa klart snaps, fast istallet for snaps var det paron vodka haha! jag insag inte att om man gjorde en egen snaps skulle man ha gjord den minst 2 dagar innan man skulle dricka den inte 2 timmar innan ;d jag sjong "helan gar" och dom skrattade, vet dock inte om det var at sangen eller at den galna svensken med blomkrans i haret som just berattat att nar vi firar midsommar sjunger vi minst 20 visor som denna och dricker en snaps efter varje sang, haha! tror nog att det var en blandning mellan dom tva.

efter maten var det tankt att jag skulle bjuda pa jordgubbar och vaniljglass men vi firade samtidigt libbys fodelsedag och kristen hade kopt en sjuktfin/typiskt amrekansk tarta (en babrie tarta, overkroppen pa en babrie docka stack upp pa toppen och tartan var som kjolen pa dockan, saaa fin var den!) sa efter den fans det ingen plats i magen for jordgubbar och glass.
till tartan var det dags for en ny snaps tyckte jag, denna gangen sjong jag "varmlandstraditonen", haha kul var det.

medans vi at oppnade libby aven sina presenter, sjuka presenter hon fick.

efter packeten var oppna snapsen var drucken och tartan oppaten var det dags for tipspromenaden jag hade gjort. den handlade om sverige och europa. jag hade gjort 11 fragor och dom som vann hade 5 ratt och den som forlorade hade 3 ratt, haha! libby nick och simon tror jag.

efter tipspromenaden var rattad var klockan lite over 10 och det var kolsvart, sa det skulle bli svart att gora dom andra lekarna, hade forberatt en 7 kamp. alla sa att vi kan ta dom pa 4 of july istallte da vi kunde borja tidigare. alla borjade ocksa rora sig hemmat, sa tidigt! sa vi stadade upp allt och sa hej da till alla. sa min midsommarfirande slutade halv 11. inte som hemma alltsa ;d

idag ar det sondag och jag kollar pa tyskland - england. vilken match! det var ju for fan mal for england forut! uuh vad daligt! haha
aja, efter matchen blir det poolen eller havet! harligt :)

Puss pa er, alskar er!

ps. bilder under kvallens firande och pa tartan som for ovrigt kostade 45 dollar (360kr) kommer sa fort jag far bilderna fran kristen ds.

latt som en platt!

idag har det varit en bra dag! :) den borjade dock inte som den brukar...

Libby rusar in i mitt rum och skriker BUUH! haha min respons var att prata svenska med henne, och hon fattade ju inte vad jag sa sa hon stod och bara tittade pa mig och skrattade! jag blev klarvaken iaf ;d hon stannade med mig och vi "myste" i sangen, jag typ halvsov medans hon hoppade pa mig och ville att jag skulle vakna som hon sa. jag var GANSKA sa vaken redan, men hon ville att jag skulle ga ur sangen ;d

senare kom simon och nick in i rumet (jag lag fortfarande i sangen) och fragade om jag ville ta med barnen pa gratis bio som borjade kl 10, fast vi borde aka vid 9.30 eftersom det brukar bli mycket med folk. jag skulle egentligen borja kl 10.30 men men bio blev det.

Chrissi smsade mig pa morgonen och fragade om vi kunde ha en pkaydate och visst kunde vi det men vi borjade med bion. sa alla vi 6 drog till biografen, sen hem till Chrissi och stannade dar anda till ca 4.30. barna lekte sa bra tillsammans sa min dag var latt, sitta och prata med chrissi och titta pa nar barna lekte och ha fotbollen pa i bakrunden (tyskland-Ghana).

nar vi kom hem var det dags for att laga middag, sen dursch och sen var min dag slut.

kvallen har jag spenderat med att aka och hyra filmen "she is out of my league", en mycket bra film, sa SE DEN! :)

snart blir det att natta for imorgon ar ingen vanlig dag, for det ar libbys fodelsedag, HURRA HURRA HURRA!

puss pa er!
(beach house pa fredag!)

sorry..

ater igen var det ett tag sen jag skrev, sa det ar bara for er att luta er tillbaka med en pase med SVENSKT losgodis och lasa om mina "fina" dagar har i usa.

efter att ha kommit tillbaka fran en underbar helg i New York med sanna var det dags att borja jobba igen. suck. ville ju bara satta mig pa ett flyg hem till sverige, efter att ha traffat sanna ville jag bara hem och traffa alla er andra ocksa! och midsommar borjade ju narma sig, hur satan ska jag klara av att stanna har nar festen ar hemma i sverige?!?

iaf, det var val inte sa mycket att gora, veckan foljde med ett antal poolbesok, promenader, mala naglarna, poolbesok, playdates och allt sant dar. under lordagen hade Jessica en avskedsfest/valkomsfest till den nya au pairen. det var kul men trakigt att hon ska aka! saknar henne redan! sa nu mera pratar jag bara engelska igen och jag gillar det inte! men kvallen slutade inte som vi hade planerat. Svenja har en son i hennes vardfamilj som ar i var alder, och foraldrarna var bortresta over helgen sa han hade bestamt sig for att ha en liten fest. sa alla vi 9 tjejor akte dit, och det blev en lyckad kvall! :)

sondagen akte jag och Canso till IKEA for att inhandla lite mat och dyrligt till midsommar som jag ska fira med familjen och grannarna i beach house. men det som stod hogst pa listan var en midsommarstang som man kan stalla pa bordet. men tror ni att dom saljde sanna eller?!? NEJ, dom hade tva som stod pa ett bord men dom var for prydnad, kul. inga svenska flaggor hade dom heller!
Nar jag skulle betala visade det sig att det slutade pa nastan $50, kul och bara pa mat och jag som inte ens ater sill! haha vad gar man inte for att fa lite midsommarkansla? men nar jag betalar sa skickar killen i kassan med mig en midsommarstang! sa nu fick jag det jag behovde (utom svenska flaggor da men det gar alltid att skriva ut).

denna veckan liknade forra veckan, poolbesok, promenader, playdates och besok pa postkontoret, nagra dar hemma har ju blivit mamma och pappa och en annan har ju overgatt till den "riktiga" varlden. hoppas att det kommer fram snart! och nar det kommer, snalla kommentera och sag det jag vill veta vad ni tycker! :)

i fredags var jag hemma hos Kaile (Jessicas nya au pair) vi kollade pa film och hade en myskvall, hon ar trevlig och jag tror att vi kommer att bli bra kompisar. tur det, alla andra aker ju hem sa det ar skont att veta att man kommer att ha nagon kvar iaf ;d
lordas hade vi ett te-party for libbys kompis anna som ska flytta till Mexico. fyra tjejor kom hit och dom lekte och at pizza sant. efter det akte jag till Kailes pool och softade dar nagra timmar. kvallen spenderade jag framfor tven och inte gjorde ett piss.
idag har jag och kaile (mycket Kaile nu kanner jag) shoppat, det blev lite saker for mig, men ocksa lite for en mycket speciell tjej dar hemma som har fyllt ar, Grattis igen foresten! :)
nu har jag precis kommit hem fran poolen och ska bara byta om for att aka hem till Kalie for annu en filmkvall!

Puss pa er, saknar er enormt just nu!

Sanna Norlander

3 juni- Antligen torsdag, Antligen New York och ANTLIGEN Sanna Norlander! <3

sa fort jag slutade, 18.00, packade jag det sista och drog ivag till flygplatsen. eller ja jag fick ta ett stopp pa Kristens jobb eftersom dom hade "glomt" att jag skulle aka och ha den vita bilen. men jag orkade inte bry mig om det, jag skulle ju inom nagra timmar traffa min saknade Sanna Norlander!

pa flygplatsen ser jag att mitt flyg ar forsenat med en och en halv timme. SUCK! men det var bara att bita ihop och tanka positivt. tio minuter innan vi skulle borja ga om bord visas det pa tv skarmen att planet ar ytterligare 20 minuter forsenat. och allt det har pa grund av vadret, det var lite blasigt och regningt ute och som jag har sagt tidigare "allt stannar upp i USA nar det faller nagra droppar fran himlen".
och nar val tiden ar inne for att ga om bord for andra gangen sa star det pa skarmen att flyget ar installt, INSTALLT! fan javla skit!!!!!!!!

det var bara att stalla sig i kon dra pa ett leende (och hur jag lyckades med det vet jag inte, ville bara grata!) och boka om biljetten. jag tog det tidigaste flyget pa fredag morgon vilket var kl 6.46 am.

hemma - sova - nya tag - pa vag till flygplatsen igen - trott men forvantansfull.

nar jag landade i New York tog jag bussen till Manhattan City dar jag skulle byta till en annan buss som skulle ta mig direkt till hotellet och Sanna. val pa Manhattan fick jag vanta och vanta och vanta! borjade bli lite smatt irriterad, ville bara krama Sanna juste nu! efter att ha bli lovat att ta den andra minibussen sa sager busschaforen att han inte ska till east utan till west sidan av manhattan. sa om jag skulle aka med honom sa skulle jag fa aka buss hela dagen och det ville jag ju absolut inte! sa han gav forslaget att ta nasta buss som skulle komma inom en kvart en sist de sa en kvart sa blev det 45 minuter sa jag viste inte vad jag skulle tro. da ar det en tant bredvid mig som skulle till 48 gatan och jag skulle till 49 gatan, vi bestamer oss for att dela en taxi och sen dela pa betalningen. sa in i en taxi for vi och sen susade vi ivag, eller inte, vi blev istallet fast i den tunga trafiken! hur mycket kunde jag ta innan jag faktiskt borjade grata? ville bara vara framme!
efter en 20 minuters taxiresa, 20 dollars "rakning" och nagra minuter virande pa 49th street 1av sag jag min saknade vann Sanna och hennes sota lillasyste Klara (som inte ar sa lite langer). aahhhh det ogonblicket kommer jag komma ihag lange, och den kramen! kunde inte forsta att jag faktiskt traffade henne nu! helt sjukt och en underbar kansla! :)

dagen bjod pa shopping pa broadway och roda trappan i times square och framfor allt massa prat med Sanna Norlander!  jag kan fortfarande inte forsta att jag var i New York i NEW YORK med Sanna Norlander, obeskrivligt!
pa kvallen gick vi ut pa en lyxig fest pa empire hotel topflor, 1000 personers fest med utsikt over New York och sjalvklart VIP bord! ;) en lyckad kvall kan man saga.

pa fredagen fick jag ocksa ett mycket speciellt samtal! ett samtal fran alskade Sverige, ett samtal fran min alskade familj med slakten! Tusen tack! det var sa roligt att hora era roster igen! och aven om inte det hade hunnit blivit lordag i USA sa var det ju anda det i Sverige och det ar ju det som raknas, eller hur!? :) Tack for gratulationerna! :) alskade det!

Lordagens morgonen vaknade jag av att staderskan (trodde jag iaf) ringde pa dorren. men av min forvanad sa var det inte staderskan, det var ju familjen Norlander, Carina, Urban och Klara. dom borjade sjunga ja mo hon leva och Carina hade en stor smarrig tarta i handen! kunde jag fa en battre fodelsedag?!?! svar Nej! sa till frulle blev det chokladtarta med jordgubbar, och sanna hade fatt med sig nagra paket fran familjen och vannerna hemma i svea. tack sa mycket jag alskade alla halsbanden jag fick, och godiset, MUMS! ni kanner mig allt far val! :) sa nu mera bar jag alltid ett halsband som jag fatt av dom jag alskar! <3

lordagen bjod pa mer shopping och under dagen kom ocksa Frida, sa nu var familjen fullandad igen. under kvallen gick vi alla ut for att ata pa resturang, det blev italienskt och mums sa gott det blev. senare blev det ocksa utgang, denna gangen till Greenhouse, och denna gangen med bada systrarna Norlander, namligen Sanna och Frida. och jag maste saga att jag ar lite avis pa Frida. hur manga far ga ut for forsta gangen nagonsin i Newe York City och dessutom pa en av stadens basta nattklubb dar just den kvallen skulle tva av NY:s basta DJ skulle spela. hur sjukt ar inte det?!?! dock sa kommer karlstads nattliv inte kannas som att det kan bjude pa sa mycket langre efter den kvallen! men det ar val smallar man far ta antar jag ;d

sondagen vad vi ganska trotta, sa vi bestamde oss for att ga till central park och ta en glass och bara strosa runt, vilket inte ar helt fel det heller. pa vagen dit stannade vi pa gallerian bloomingdale's och sen ser jag av en slump en godis och glass butik. men det var ingen vanlog butik. den hade TRE vaningar och var fullproppad med godis och alla andra sorters sotsaker! MUMS! haha jag hade forvantat mig ett litet slitet stalle dar man hittade gamla sega godisar och en glassbar dar de flesta av smakerna var slut. men ikke, allt ar ju stort och storre i USA! haha men trotts att butiken var sa stor och hade sa mycket att bjuda pa sa var det inget som foll oss i smaken. vi tog av mot central park istallet. men tiden borjade rinna ivag och det skulle snart vara dags att saga hej da och jag skulle ta en taxi tillbaka till flygplatsen... jag ville inte saga hej da, jag ville bara folja med och traffa er andra ocksa, jag saknar er SAAA himla mycket!

nar jag kom tillbaka till Richmod mottes jag av synen av nagra paket pa koksbanken, sa sota. de var fran familjen och de gav mig ett gymlinne ett besok pa sweet frog med Libby och ett presentkort pa 50$ fran Victoria Secret! TACK! efter det blev det raka vagen till sangen. jag somade val vid 10 tiden och jag skulle inte borja jobba foren 11 sa jag fick chansen att sova ut, vilket jag inte trodde att jag kunde klara av eftersom jag aldrig kan sova pa morgonen. men jag lyckades, jag sov anda tills klockan rignde kl 10.45. harligt! :)

mandagen spenderade jag vid poolen forst med Libby pa formiddagen och innan vi hamtade upp Nick fran bussen sa akte vi till Sweet Frog, MUMS! sen gick vi over till Tuhang (mamman till de fyra barnen nere pa gatan) vi stannade dar tills middagsdags. efter middag blev det en vistelse pa gymmet, efterlangtat! och denna gangen gick Anika med mig! :) det var kul att se henne igen eftersom det var ett tagsen.

Idag ar det tisdag och det har varit en bra dag, borjade kl 9.15. Libby och jag gick ut for att trana pa hennes inlines akning vilket gick forvanadsvart bra. nar nick kom hem fran skolan och Grant och hans syster Rachel over, dom lekte sa bra tillsammans sa att det fick mitt jobb att bli sa mycket lattare! (alskar playdates, hehe).

nu ligger jag har i sangen med blott har, och vark i hela kroppen, gymmets traning idag var tuff men jag gillart! ;) hehe

Nu ska jag klappa igen dator och sova, efterlagntat!

God Natt pa er alla, alskar er!
och annu en gang, GRATTIS LISA TILL STUDENTEN!!!!!! jag ar saa stolt! <3


fin avslutning fran beach house!

det blev ingen surfning pa vagorna i lordags kvall. Steve hade mycket att gora med jobbet och sant. sa jag satt ute pa balkongen i ca 3 timmar och inte gjorde nagonting. kul. horde massa andra som spelade hog musik, festade och skrattade for full hals. det fick ju mig inte att kanna mig mer ensam eller sa.... haha

iaf, sondagen borjade med promenad pa stranden och bara njuta av det underbar vadret! alskart! jag gjorde inte sa mycket, latade mig pa strande och vid poolen, battrade pa min otroligt vackra branna (not), jag tog det lugnt helt enkelt.

men pa kvallen bjod det pa fest, eller ja familjen och de tva grannfamiljerna satt ute och at tillsammans drack lite och spelade pingis eller ett annat spel som jag aldrig hade spelat forut. det var kul. steve och grekerna (som dom kallas, tva broder) kom ocksa. efter att maten var bort dukad drog steve med mig och hans kompsar till nagra olika barer, det blev en lyckad kvall som bjod bade pa det ena och det andra ;d hehe

mandagen (idag) fick jag iaf komma upp pa surfningsbradan, och det var SAAA javla kul! jag klarade till och med att stalla mig upp, steve och hans kompis var mycket imponerad! haha dom trodde inte att jag skulle klara det for fem ore. innan vi borjade sa dom att idag kommer du ramla mycket, vi kommer borja med att du ska kanna dig "trygg" pa bradan och lara dig hur du paddlar. BULLSHIT! pa forsta forsoket staller jag mig upp och bara glider fram pa vagen, en sjukt harlig kansla! sa nasta gang vi aker ner dit sa blir det att leva pa den bradan i stort sett varje dag skulle jag misstanka! :) (bilder kommer forhoppningsvis pa facebook)

efter surfningen var det dags att packa alla saker och sa smaningom aka tillbaka till Richmond. suck, vem ville lamna havet nar man precis lart sig surfa?!? aja att aka tillbaka betyder bara att det narmar sig till torsdag och det betyder New York och det betyder traffa SANNA NORLANDER!! <3

RSS 2.0